Social Icons

twitterfacebooklinkedinFollow Me on Pinterestemail

luni, februarie 11, 2013

Cum mobilezi un apartament. Part 2

Eu cred că ne-am apucat cam devreme de proiectat mobila, în condițiile în care nici măcar nu dusesem actele la bancă (parcă) atunci când au început dezbaterile. Drept urmare, în ultima vreme ne-am cam pierdut avântul tineresc.

Cu toate acestea, am observat că lucrurile se rezolvă și de la sine câteodată.

Pornisem pe ideea că vom face aproape toată mobila pe comandă. De cumpărat aveam patul și noptierele din dormitorul nostru și canapeaua din living. 

Pentru partea de sufragerie, am rămas pe ideea de comandă. Asta pentru că e cam greu, dacă nu chiar imposibil să găsești în magazine un corp care să poată folosi în același timp ca „perete” despărțitor între bucătărie și living, comodă TV, bibliotecă destul de mare pentru cărțile mele, suport pentru terariu și bar. Și pornind de la asta, evident că și mobila de bucătărie va fi pe comandă, pentru că trebuie să fie în același stil și aceeași culoare. 

Aici încă mai dezbatem și ne vin idei noi în fiecare zi. Partea bună este că ne cam potrivim la gusturi și nu ne certăm pe cum să fie mobila. 

Pentru dormitor, aveam o mare dilemă. Știam că patul va fi din fier forjat și cu baldachin, e un vis de-al meu de multă vreme pe care vreau să-l pun în practică pentru că... pot. Dar e destul de greu să găsești dulap care să meargă la acest stil retro-romantic, și măsuță de toaletă în ton. Toate dulapurile vintage pe care le-am văzut până acum erau foarte mici, iar eu am nevoie de spațiu muuuuult pentru haine. Așa că multă vreme am mers pe ideea de comandă și la dormitor.

Am avut însă noroc de o vizită la Ikea duminică și am găsit nu numai dulapul perfect, dar și o măsuță de toaletă din aceeași gamă, așa că sunt în culmea fericirii. Nu credeam că fix la Ikea o să găsesc ce vreau - eu am oroare de lego system și de mobilă pe care o mai au alți 2 milioane de români în casă - dar se pare că norocul a fost de partea mea. Nu e un dulap vintage, ba chiar compartimentarea e foarte modernă, dar aspectul exterior merge foarte bine cu stilul camerei, așa că sunt happy happy joy joy. Am rezolvat problema dormitorului, astfel încât singura cameră care trebuie imperios mobilată înainte de a ne muta va fi bucătăria.

Acum, să vedem și CÂND o să ne mutăm...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu