Social Icons

twitterfacebooklinkedinFollow Me on Pinterestemail

luni, martie 31, 2014

101 in 1001: See 10 Movies at the Cinema

1. The Great Gatsby **

Meh. Leonardo Di Caprio, din nou, în același tip de rol pe care îl tot joacă de ceva vreme încoace. Filmul nu e deosebit și nici nu mă face să vreau să citesc cartea. Mi-au plăcut costumele, asta da, pentru că sunt fan moda anilor 20.

2. Monsters University ***

Funny, dar nu la fel de funny ca Monsters, Inc. Oricum, pe scara personală, nici un alt Pixar nu se compară cu Monsters, Inc. A fost distractiv să-i revăd pe Mike și Sully și să văd de unde a pornit povestea lor, dar filmul nu a avut același farmec fără Boo.

3. The Lone Ranger *

La ăsta am fost, evident, pentru Johnny. Nu m-a dat pe spate. Depp are, ca și în Pirates, un rol de diliu mascat, numai că Jack Sparrow e funny și neobișnuit, pe când Tonto e semi-degeaba. Filmul nu se evidențiază prin absolut nimic, povestea e lipsită de originalitate, iar personajele sunt fade rău.

4. Man of Steel **

Am fost la acest film cu, de acum, fosta mea echipă. Trebuia să găsim ceva pe gustul majorității și votul a fost pentru Superman. Lăsând la o parte faptul că mie Superman mi se pare unul dintre cei mai lame supereroi - nimic deosebit la un supererou care nu e de pe planeta noastră și, deci, nu a făcut nimic pentru a avea skill-urile respective, filmul a fost plictisitor. Câteva efecte speciale, ceva mai dark decât anterioarele, dar cam atât.

5. The Wolverine **

Ca mare fan X-Men ce sunt, evident că Wolverine a fost un must-see. Cu atât mai mult cu cât Logan e X-man-ul meu preferat, iar Hugh Jackman e unul din actorii mei de suflet. Din păcate, la fel ca și Origins, nici acesta nu m-a impresionat. Poate pentru că nu a avut, practic, nimic de-a face cu universul X-Men. Prezența lui Jean Grey, singura legătură cu restul evenimentelor, e deprimantă de-a dreptul. 

6. Thor: The Dark World ****

The Dark World mi s-a părut chiar mai bun decât primul. Am fost surprinsă, puține sequels reușesc acest lucru, dar cei de la Marvel s-au achitat onorabil de datorie și au scos un film de văzut și revăzut. Mai dark decât primul, plin de acțiune, cu o poveste interesantă și un Hemsworth la fel de sexy, The Dark World s-a infiltrat pe lista mea de filme preferate.

7. The Hobbit: The Desolation of Smaug ****

Nu am fost dezamăgită din punctul de vedere al ritmului acțiunii și al efectelor speciale. Sunt, totuși, încă nu foarte încântată de faptul că s-a deviat mult de la carte și de faptul că s-a insistat pe o trilogie, complet inutil din punctul meu de vedere.

8. Pompeii **

La Pompeii m-a dus B după ce a auzit de la niște cunoștințe că ar fi fain. Of course, am zis să mergem pentru că Jon Snow, mai ales că trec printr-un proces grav de withdrawal (noroc că începe sezonul 4 din GoT pe 7 aprilie!). Pompeii e un film pentru care nu se justifică în nici un fel 3D-ul (la fel ca și în cazul următoarelor două). Povestea e banală, love story din ăla deprimant în care toată lumea moare la sfârșit. 

9. Need for Speed **

Aaron Paul mi s-a părut întotdeauna permanent high, chestie care mă enervează la culme, iar filmele cu mașini mă plictisesc atât de tare încât număr secundele, dar atâta m-a bâzâit domnul că vrea să-l vadă încât am cedat. Un alt 3D inutil, cu poveste banală, fără sare și piper. Da, mașinile sunt faine, dar dacă nici fan mașini nu ești, atunci chiar nu ai de ce să dai banii aiurea la cinema.

10. Noah *

Am fost la el vineri seară, în prima zi în care a rulat, și la 22:30 era sala full. Un 3D (why, why???) la care fratemiu a adormit de plictisitor ce era (mai bine mergeam la Divergent, pe bune!) și care a durat și enorm de mult (am ieșit după 1 din sală). Biblia este reinventată la modul cel mai penal (și asta o spun din perspectiva unui om căruia oricum Biblia i se pare cea mai SF carte scrisă vreodată) și singura chestie cu care am rămas este finalul apoteotic în care Noe își invită fii să repopuleze pământul (faza în care soția fiului cel mare al lui Noe naște două fete gemene, iar el spune, ah ce bine, câte una pentru fiecare din cei doi frați mai mici, este penală rău). The bottom line, suntem cu toții produsul incestului. 

Anul ăsta e trist din punct de vedere cinematografic. Trist, pentru că vom da mulți bani la cinema :))). Avem de văzut (într-o ordine aleatoare) Hercules, Dawn of the Planet of the Apes, How to Train Your Dragon 2, The Hobbit: There and Back Again, Divergent, Captain America: The Winter Soldier, The Amazing Spider-Man 2, Transcendence, Into the Woods (yey, două filme cu Johnny Depp!), Guardians of the Galaxy, X-Men: Days of Future Past, The Hunger Games: Mockingjay I; poate și TNMTGodzilla, Transformers. Sunt curioasă câte vom putea bifa din astea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu